Elektro Klasične Gitare / Klasične i Flamenko Gitare sa ozvukom

•  Svi modeli gitara iz naše ponude (od početničkih do koncertnih) mogu biti poručeni sa Fishman ozvukom 
• Elektro klasične gitare Esteve i Juan Hernandez sa Fishman prefix pro blend ozvukom.

La Mancha

La Mancha Granito 32
CE-N

29.400 RSD

La Mancha Granito 32
CEN-AB

29.400 RSD

La Mancha Rubi
C-CE

55.200 RSD

La Mancha Rubi
CMX-CER

55.300 RSD

Esteve

3ece

Esteve 3CE

96.985 RSD

Elektro-Klasične

Esteve 5FCE

122.570 RSD

Esteve 3Z

Esteve 3Z-E

130.000 RSD

flamenko gitare esteve 5f

Esteve 5F-E

142.000 RSD

7CE1

Esteve 7CE

133.280 RSD

Esteve ELEC

Esteve ELEC

255.850 RSD

• Elektro klasične gitare izrađene u najboljim španskim radionicama za izradu gitara sa Fishman prefix pro blend ozvukom.

Odabir Elektro klasične gitare / Gitare sa ozvukom

Kod odabira ozvučenih gitara je najvažnije da gitara bude prilagođena potrebama izvođača.
U našoj ponudi možete pronaći klasične i flamenko ozvučene gitare. 

Za izradu klasične – koncertne gitare za gornju ploču najčešće se koriste kedar i smreka. Ove dve vrste drveta proizvode potpuno drugačiji zvuk.
Drvo smreke je svetlije boje dok je drvo kedra tamnije boje. Klasične gitare izrađene sa gornjom pločom od smreke zvuče otvorenije, svetlije i sjajnije na višim frekvencijama.
Gitare od smreke ne praštaju greške izvođača.
Gitarama koje su izrađene od smreke nemaju odmah potpuno definisan ton.  Potrebno je u proseku između četiri i šest godina da postignu punu zrelost u zvuku odnosno da im se izoštre i definišu frekvencije.
S’ druge strane gitare izrađene sa gornjom pločom od kedra imaju veoma bogat ton od samog početka. I njima se takođe vremenom poboljšava zvuk ali u znatno manjoj meri.
Gitare sa gornjom pločom od kedra zvuče glasnije i zatvorenije.

Prilikom izrade tradicionalne flamenko gitare (Flamenca Bianca) za prednju ploču se  koristi smreka (spruce)
dok se za zadnju ploču i stranice koristi španski čempres (cypress).
Od sedamdesetih godina dvadesetog veka pojavila se i verzija flamenko tip gitare negra (Flamenca Negra) koja za stranice i zadnju plocu ima ružino drvo (indian rosewood).
To za rezultat ima Flamenko gitaru koja ima snažniji i tamniji zvuk koji se približava zvuku koncertne klasične gitare ali i dalje sa tonovima koji kraće traju nego na klasičnoj gitari, što je važna karakteristika flamenko gitara.
Flamenko gitare su izrađene kao gitare sa tanjom gornjom pločom za razliku od klasičnih gitara, što kod njih proizvodi svetliji i eksplozivniji ton (brži odziv).
Graditelji flamenko gitara koriste drugačije sisteme letvica (unutrasnjih učvršćenja) kako bi postigli oštre snažne basove i reske soprane (visoke tonove).
Prezentnost flamenko gitare je veoma važna, jer se moraju čuti pored zvuka cipela plesača a to se upravo postiže oštrim definisanim basovima i čistim sopranima.

Za razliku od klasičnih gitara, flamenko  imaju zalepljen golpeador (plastična zaštita) na gornjoj ploči koji štiti drvo od udaraca prstiju i noktiju.